Отне 827 дни на президента на САЩ Доналд Тръмп да изрече

...
Отне 827 дни на президента на САЩ Доналд Тръмп да изрече
Коментари Харесай

Тръмп произвел над 20 000 фалшиви новини

Отне  827 дни на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да изрече над 10 000 неистини или изявления , които не дават отговор на действителността, което се пада  по 12 изказвания дневно . Но на 9 юли, единствено 440 дни по-късно, държавният глава  прекрачи прага от 20 000 неистини или изявления , които не дават отговор на действителността. Това означава  23 неистини дневно за над 14 месеца . Този интервал съответствува с процеса по импийчмънт, пандемията от ковид, която разруши стопанската система и митингите след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд.

Тези данни показа вестник " Вашингтон пост ", който  неведнъж е упрекван от Тръмп в разпространяване на подправени вести . Вестникът се базира на база данни с инспекция на обстоятелствата.

Само за няколко месеца по време на пандемията Тръмп е  излъгал близо 1000 пъти . Почти 1200 пъти е излъгал за събитията към импийчмънт процеса.

Предположението, че Тръмп ще и злъже повече от 20 000 преди края на първия мандат  изглеждаше налудничаво, когато планът стартира по време на първите 100 дни на ръководството му, отбелязва вестникът. Тогава приблизително Тръмп е  изричал по по-малко от пет погрешни изказвания  на ден, което за целия мандат би означавало към 7000. Но цунамито от неистини се усили с времето.

До 9 юли  президентът е изрекъл 20 055 неистини за 1267 дни.

Както когато Тръмп пресече прага от 10 000, изявление за  Фокс нюз му оказа помощ и да изрече и над 20 000 лъжи.

Най-повтаряната неистина от Тръмп по време на президентството му - 360 пъти - е, че  през днешния ден стопанската система на Съединени американски щати е най-хубавата в историята . Той стартира да се хвали с това от юни 2018 година и бързо се трансформира в една от най-любимите му изречения.

" Вашингтон пост " отбелязва, че  стопанската система на САЩ  не се оправя по този начин добре, като при президентите Дуайт Айзенхауер, Линдън Джонсън, Бил Клинтън и други.   Дори преди пандемията стопанската система при Тръмп е наранена от насрещни ветрове,  породени от комерсиалните войни и очевидната криза в производството.

Тръмп е повторил " най-хубавата стопанска система " повече от 100 пъти от началото на пандемията.

Втората най-повтаряна лъжа от Тръмп - 216 пъти - е, че  неговата гранична стена е издигната.

Американският водач 210 пъти е повторил, че е  прокарал най-големите данъчни съкращения в  историята на Съединени американски щати - по-големи от тези на Роналд Рейгън през 1981 година Но фактически обстановката не е такава. При Рейгън данъчните отстъпки съставляват  2,9% от Брутният вътрешен продукт на страната, а при Тръмп - 0,9% от Брутният вътрешен продукт,  което ги прави осмото най-голямо данъчно редуциране за 100 година

 

Източник: News.bg
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР